Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Unieke beelden: achter de schermen bij Pagode in de Efteling

11-11-2020, 17.16 uur

De Efteling geeft bij hoge uitzondering een blik achter de schermen bij de Pagode. Een youtuber mocht onlangs meehelpen met het opstarten van de tientallen meters hoge uitkijktoren. Hij kwam op plekken die normaal gesproken verborgen blijven voor het publiek, zoals de machinekamer en een tien meter diepe put onder de iconische attractie.

Wanneer de Pagode de lucht in gaat, verdwijnt een gigantisch contragewicht van 340.000 kilo in de put. In een video van ruim een kwartier laat presentator Danny van der Weel zien hoe dat precies in zijn werk gaat. Ook krijgt hij de kans om onder de vliegende tempel zelf te kijken.

De Pagode - geopend in 1987 - is een attractie van het type flying island, gebouwd door fabrikant Intamin. Bezoekers kunnen op 45 meter hoogte van het uitzicht genieten. Een technicus van de Efteling vertelt waarom de toren de ene keer linksom en de andere keer rechtsom draait. Verder legt ingenieur Jurnan Schilder uit hoe de tempel in evenwicht blijft, aan de hand van een bouwtekening en een wip.

Kanaal
Op zijn YouTube-kanaal Theme Park Science belicht presentator Van der Weel de technische kant van pretparken. Eerder maakte hij video's in onder meer Attractiepark Slagharen en Walibi Holland.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be