Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Unieke beelden: achter de schermen bij Pagode in de Efteling

11-11-2020, 17.16 uur | Reacties

De Efteling geeft bij hoge uitzondering een blik achter de schermen bij de Pagode. Een youtuber mocht onlangs meehelpen met het opstarten van de tientallen meters hoge uitkijktoren. Hij kwam op plekken die normaal gesproken verborgen blijven voor het publiek, zoals de machinekamer en een tien meter diepe put onder de iconische attractie.

Wanneer de Pagode de lucht in gaat, verdwijnt een gigantisch contragewicht van 340.000 kilo in de put. In een video van ruim een kwartier laat presentator Danny van der Weel zien hoe dat precies in zijn werk gaat. Ook krijgt hij de kans om onder de vliegende tempel zelf te kijken.

De Pagode - geopend in 1987 - is een attractie van het type flying island, gebouwd door fabrikant Intamin. Bezoekers kunnen op 45 meter hoogte van het uitzicht genieten. Een technicus van de Efteling vertelt waarom de toren de ene keer linksom en de andere keer rechtsom draait. Verder legt ingenieur Jurnan Schilder uit hoe de tempel in evenwicht blijft, aan de hand van een bouwtekening en een wip.

Kanaal
Op zijn YouTube-kanaal Theme Park Science belicht presentator Van der Weel de technische kant van pretparken. Eerder maakte hij video's in onder meer Attractiepark Slagharen en Walibi Holland.Meer Efteling
Reacties