Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium werkt aan decors van nieuwe mega-achtbaan

06-11-2020, 19.06 uurBeeld: Themepark Magic

Nu de gigantische nieuwe achtbaan van Walibi Belgium overeind staat, werkt het pretpark aan de decors van de attractie. De rollercoaster hoort bij een nieuw gebied met een junglethema. Het stationsgebouw krijgt steeds meer vorm, blijkt uit foto's van Facebook-pagina Themepark Magic.

Er wordt gebruikgemaakt van veel stenen en rotsen, met opvallende Afrikaanse invloeden. Een gebouw ernaast krijgt hetzelfde thema. Verder worden de bruggen richting het themagebied gedecoreerd. Walibi Belgium heeft nog niet bekendgemaakt hoe de achtbaan gaat heten.

De donkergroene coaster van fabrikant Intamin is 1200 meter lang en 50 meter hoog. Met een verwachte topsnelheid van 113 kilometer per uur wordt het de snelste achtbaan van de Benelux. Ook het hoogterecord komt in handen van Walibi Belgium. In september werden de laatste baandelen geplaatst. Nu is het wachten op beelden van de eerste testritten.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be