Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Video: Plopsaland toont eerste inversie van nieuwe spinning coaster

08-11-2020, 14.22 uur

De nieuwe spinning coaster van Plopsaland De Panne krijgt een bordeauxrode baan met witte ondersteuningen. Nadat in september de steunpilaren arriveerden, zijn nu ook de baandelen aangekomen in het pretpark. De eerste inversie van de spectaculaire achtbaan werd afgelopen week gemonteerd, blijkt uit nieuwe beelden.

Plopsaland bestelde een zogeheten xtreme spinning coaster bij de Duitse fabrikant Mack Rides, met draaiende karretjes, twee lanceringen en vijf inversies. De opzienbarende attractie van 35 meter hoog haalt naar verwachting een topsnelheid van zo'n 90 kilometer per uur. In het voorjaar van 2021 vindt de opening plaats.

Het Belgische attractiepark blijft voorlopig gesloten vanwege de coronacrisis. In een korte YouTube-video houdt Plopsaland fans op de hoogte van de werkzaamheden. Daarin is te zien hoe naast de SuperSplash van Piet Piraat enorme steunpilaren zijn verschenen. Verder staat het geraamte van het stationsgebouw overeind.

Time Traveler
De naam van de achtbaan is officieel nog niet bekendgemaakt, maar als werktitel wordt Time Traveler gebruikt. Plopsaland koos voor een retrofuturistisch Frans thema met steampunkelementen. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro.



Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be