Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Coronaproof kerstuitje: Duits pretpark organiseert drive-in-kerstmarkt

29-11-2020, 13.12 uur

Het Duitse pretpark Wunderland Kalkar komt dit jaar met een coronaproof kerstmarkt. Bezoekers beleven het winterse evenement niet wandelend, maar vanuit hun auto. Daarvoor werd een 2,5 kilometer lange route door het park uitgestippeld.

"Alles is anders in dit coronajaar, maar uitzonderlijke situaties leiden soms tot bijzondere ideeën", laat het park weten. Een kaartje voor de Winter Wunderland Drive-In kost 12,50 euro per auto. Gasten krijgen al rijdend entertainment en winterse taferelen voorgeschoteld.

Verder zijn er winterse hapjes en drankjes verkrijgbaar, waaronder stamppotten, gebakken champignons, hamburgers, oliebollen, donuts, geroosterde amandelen, glühwein, warme chocolademelk en speciaalbier. Bestellen kan vanuit de auto: uitstappen is niet toegestaan.

Tijdvak
De drive-in-kerstmarkt is van 10 tot en met 31 december op achttien dagen geopend, steeds van 16.30 tot 21.00 uur. Er geldt een maximale hoogte van 2,4 meter. Voor een extra rondje moet 5 euro bijbetaald worden. Tickets zijn online verkrijgbaar voor een tijdvak naar keuze.

Wunderland Kalkar ligt net over de Duitse grens, gelegen op ongeveer drie kwartier rijden van Arnhem en Nijmegen. Het park benadrukt dat in coronatijd alle inkomsten welkom zijn. "Met uw bezoek helpt u niet alleen om de arbeidsplaatsen van 130 vaste medewerkers bij Wunderland Kalkar veilig te stellen, u ondersteunt met elke aankoop ook Circus Maximum en alle deelnemers aan de kerstmarkt."

Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be