Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Duits pretpark Heide Park: 'Nog zo'n jaar gaan we niet overleven'

06-11-2020, 11.25 uur

Het Duitse pretpark Heide Park gaat kopje onder als de coronamaatregelen in 2021 van kracht blijven. Dat meldt directrice Sabrina de Carvalho in een verklaring. De beperkingen vanwege het coronavirus zorgen voor financiële problemen bij het attractiepark in Noord-Duitsland. "Nog zo'n jaar gaan we niet overleven", aldus De Carvalho.

Net als alle grote pretparken in Europa had Heide Park dit jaar veel last van een maandenlange sluiting. Ook moest het maximumaantal bezoekers naar beneden bijgesteld worden. Daardoor werd seizoen 2020 afgesloten met bijna 60 procent minder bezoekers dan een jaar eerder. Het aantal overnachtingen nam met 50 procent af.

"Dit betekent een verlies van miljoenen", vertelt De Carvalho aan nieuwssite Heidekreisheute.de. Om het voortbestaan van Heide Park te waarborgen, zullen er medewerkers ontslagen moeten worden. De directrice noemt het "zeer pijnlijke bezuinigingen". "We zullen de personeelskosten moeten verlagen."

Sea Life
Het is de bedoeling om op 27 maart 2021 weer open te gaan. Heide Park is onderdeel van de Britse firma Merlin Entertainments, waar De Carvalho regiodirectrice is. Bij de groep horen ook onder meer Gardaland in Italië, Alton Towers in Groot-Brittannië en alle vestigingen van Legoland, Sea Life en Madame Tussauds.

Meer Heide Park Resort
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be