Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Tiener wordt meters de lucht in geslingerd op Engelse kermis

05-11-2020, 17.55 uur

Een tiener is afgelopen zaterdag gewond geraakt op een kermis in het Engelse Southampton. De 17-jarige Erin Jennings zat in een attractie van het type hully gully - een soort rupsbaan - toen ze plotseling zes meter de lucht in werd geslingerd. Het meisje heeft een blauw oog en mogelijk een gebroken rib.

Het incident vond plaats tijdens Charles Cole's Family Funfair. Jennings bezocht de kermis samen met haar vrienden. Tijdens een ritje schoot de metalen veiligheidsbeugel vermoedelijk open. De tiener werd daardoor uit het bakje gelanceerd en kwam op een grasveld terecht.

Jennings kan zich niets van het ongeluk herinneren. Ze kwam pas weer bij in de ambulance. Hoewel haar vrienden het ergste vreesden, lijken Jennings' verwondingen mee te vallen. Het meisje heeft een blauw oog en waarschijnlijk is één van haar ribben gebroken.

Onderzoek
Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Mogelijk is er een defect aan de attractie. Het kan ook dat een medewerker de beugel niet goed heeft gesloten. Charles Cole zegt het apparaat uitgebreid te controleren. Vooralsnog zijn er geen gekke dingen gevonden. Nader onderzoek moet meer duidelijkheid geven.

Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be