Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland niet blij met plan voor extra belasting: 'Schadelijk voor concurrentiepositie'

07-11-2020, 20.22 uur | Reacties

Toverland is tegen het invoeren van 'plezierbelasting' in de gemeente Horst aan de Maas. Het gemeentebestuur wil vermakelijkheidsretributie introduceren: extra belasting voor dagattracties. Wethouder Eric Beurskens vindt het oneerlijk dat toeristen die overnachten nu wel belasting betalen, maar dagjesmensen nog niet.

Naar verwachting gaat het om 10 eurocent per betalende bezoeker. Mocht Toverland dat doorberekenen in de ticketprijs, dan stijgt het reguliere kassatarief in de zomer van 36 euro naar 36,10 euro. Het Limburgse attractiepark vreest voor de negatieve gevolgen die dat zal hebben.

"Het is schadelijk voor onze concurrentiepositie", reageert een woordvoerster. "Onze branche is prijsgevoelig, dus dat zullen we merken in onze bezoekersaantallen."

Belemmering
Het college ontkent dat. "Als de exploitant besluit om de heffing door te berekenen in de toegangsprijs, gaat het om zo'n laag bedrag dat dit door de bezoeker niet als een belemmering wordt gezien, ook niet in verhouding tot landelijke toegangsprijzen", staat in een brief verstuurd aan de gemeenteraad.

Toverland doet al genoeg voor de gemeente, vindt de voorlichtster. Ze noemt het voornemen daarom "verrassend". "Wij zorgen namelijk voor veel baten voor de gemeente in de vorm van werkgelegenheid en een economische impuls."

Meer Attractiepark Toverland