Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Prater

Pretparken in Oostenrijk mogen niet open tijdens lockdown

05-11-2020, 21.49 uurBeeld: @paolo_leyk

Oostenrijk is het volgende Europese land waar pretparken dicht moeten vanwege de tweede coronagolf. Het land heeft deze week strengere coronamaatregelen ingevoerd. Dat heeft met name gevolgen voor het bekendste en grootste attractiepark van het land: Prater in Wenen.

Sinds dinsdag 3 november is Prater dicht. Dat blijft zeker zo tot eind deze maand. De kerstmarkt 'Wintermarkt am Riesenradplatz' die vanaf 21 november te bezoeken zou zijn, start nu op zijn vroegst op dinsdag 1 december. De meeste andere Oostenrijkse parken zijn 's winters sowieso gesloten.

Verder moeten restaurants in Oostenrijk dicht en wordt er een avondklok ingesteld van 20.00 tot 06.00 uur. Hotels mogen alleen nog gasten ontvangen die op zakenreis zijn. Middelbare scholen en universiteiten stappen over op online onderwijs. Skiën is enkel nog mogelijk voor topsporters.

Kermis
Prater is een soort permanente kermis, waar de attracties geëxploiteerd worden door individuele ondernemers. Er staan maar liefst veertien achtbanen. De toegang is gratis, voor de attracties moet apart betaald worden.

Meer Prater
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be