Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Protestactie bij DierenPark Amersfoort na doodschieten apen

04-11-2020, 12.40 uurBeeld: Keistadnieuws

Zo'n tien dierenactivisten demonstreren bij de ingang van DierenPark Amersfoort. In de dierentuin, die vandaag gesloten is, werden gisteren twee ontsnapte chimpansees doodgeschoten. Leden van de actiegroep Alle Dieren Vrij zijn daar boos over. Ze eisen dat het park permanent dicht blijft.

DierenPark Amersfoort beweert dat men geen keus had bij het doodschieten van de apen, omdat de dieren potentieel gevaarlijk waren voor het publiek. Verdoven zou geen optie zijn geweest. Een verdoving gaat pas na ongeveer een kwartier werken.

De activisten vinden toch dat de dieren nooit doodgeschoten hadden mogen worden. Andere dierenrechtenorganisaties, waaronder Comité Dierennoodhulp en Diervriendelijk Nederland, eisen dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de noodzaak om de chimpansees te doden.

Ontruimd
Na het incident werd DierenPark Amersfoort gisteren ontruimd. De poorten bleven de rest van de dag gesloten. Vanaf donderdag moeten alle dierentuinen in Nederland dicht blijven voor publiek, als onderdeel van de aangescherpte coronamaatregelen van het kabinet. Het park in Amersfoort gaat vandaag echter ook niet open.

Leden van de Partij voor de Dieren (PvdD) hebben bloemen neergelegd bij de ingang van het dierenpark om de chimpansees te herdenken. "We nodigen mensen uit om hetzelfde te doen en wachten met spanning op de beantwoording van de Kamervragen", laat men weten.

Verbod
De partij vraagt de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om een verbod op het houden en tentoonstellen van chimpansees in dierentuinen. Ook wil de PvdD dat de minister het bestaansrecht van Nederlandse dierentuinen "heroverweegt".Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be