Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Groot kermisspookhuis afgebrand: politie vermoedt brandstichting

02-11-2020, 16.46 uur

In de Duitse stad Hannover is maandagochtend een groot kermisspookhuis in vlammen opgegaan. Drie van de vier vrachtwagens van het 49 jaar oude spookhuis Shocker brandden volledig af. De politie vermoedt brandstichting, melden regionale media.

Naar schatting bedraagt de schade 750.000 euro. Shocker was tot en met afgelopen vrijdag te vinden op het Oktoberfest in Hannover. De wagens stonden op een parkeerplaats in afwachting van een volgende kermis.

Afgelopen zomer was het spookhuis nog onderdeel van het tijdelijke pretpark FunDomio in Dortmund. In 2018 stond de kermisattractie van de Duitse exploitant Marcel Böttger in het najaar tijdelijk in het Zweedse pretpark Liseberg.

King Kong
Door de brand gaat een attractie met een rijke historie verloren. Shocker stamt uit 1971. In de loop der jaren had het spookhuis de namen Geisterbahn, King Kong Horrorbahn, Schloss Schreckenstein en Horror Vision. In 2018 en 2019 was de attractie eigendom van Nederlander Johan Hinzen. Bijzonder was dat de karretjes vormgegeven waren als grote kooien.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be