Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Alle Nederlandse pretparken en dierentuinen moeten dicht

03-11-2020, 19.04 uurBeeld: @eftelingnerd

De pretparken en dierentuinen in Nederland moeten vanaf donderdag gesloten blijven. Dat heeft minister-president Mark Rutte zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie. In de strijd tegen het coronavirus wil het kabinet dat Nederlanders zo veel mogelijk thuisblijven.

Een dagje naar een attractiepark met vrienden of familie is dan niet wenselijk. Bovendien gaat de maximale groepsgrootte van vier naar twee personen. Dat is lastig te handhaven in pretparken.

Ook onder meer bioscopen, theaters en zwembaden gaan dicht. De maatregel geldt voor twee weken. De geplande start van de Winter Efteling op maandag 16 november wordt daardoor uitgesteld.

Europa
Nederland is één van de laatste landen in Europa waar dagattracties moeten sluiten tijdens de tweede coronagolf. Landen als België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Ierland gingen ons voor. In Groot-Brittannië zijn de parken vanaf donderdag dicht, net als in Nederland.

Sommige parken, waaronder Walibi Holland, Avonturenpark Hellendoorn, Apenheul en het Dolfinarium, zijn al dicht vanwege de traditionele winterslaap. Verder waren kermissen al verboden vanwege het coronavirus.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be