Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlandse pretparken en dierentuinen bereiden zich voor op sluiting

02-11-2020, 18.50 uur | Reacties

Nederlandse pretparken en dierentuinen houden er rekening mee dat ze weer dicht moeten. In Den Haag gonst het inmiddels van de geruchten over een sluiting van de attractie- en dierenparken, om het coronavirus terug te dringen. Morgen geven minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie waarin nieuwe maatregelen worden aangekondigd.

Pretparken en dierentuinen worden niet gezien als een besmettingshaard, maar het sluiten ervan zorgt wel voor het beperken van reisbewegingen. Dat is één van de doelen die het kabinet voor ogen heeft om de tweede coronagolf te breken. De sluiting zou voor twee weken gaan gelden. Kermissen waren al verboden.

In de rest van Europa zijn dagattracties op veel plekken al dicht. Onder meer België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië en Ierland hebben al besloten dat attractieparken en andere toeristische bestemmingen beter gesloten kunnen worden in de strijd tegen corona.

Poll
Een meerderheid van de pretparkfans verwacht dat Nederlandse parken snel volgen. Dat blijkt uit een Twitter-poll van Looopings met bijna duizend stemmen. 66 procent van de deelnemers zegt te rekenen op een sluiting, 19 procent denkt dat parken open mogen blijven. 15 procent heeft geen idee.

Op dit moment is al landelijk bepaald dat pretparken en dierentuinen in Nederland geen eten en drinken mogen verkopen, ook niet bij afhaalpunten. Sommige veiligheidsregio's hebben de regel echter nog niet opgenomen in hun noodverordening. Daardoor zijn er in bijvoorbeeld de Efteling, Toverland en Duinrell nog gewoon horecalocaties geopend.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be