Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Animatronic uit spookhuis Disneyland Paris nagebouwd door fan

31-10-2020, 12.46 uur

Een creatieve pretparkfan heeft één van de figuren uit het beroemde spookhuis van Disneyland Paris thuis nagebouwd. Tim Hendriks uit het Duitse Mannheim creëerde een volledig werkende animatronic van de Phantom, de hoofdrolspeler van de iconische Disney-attractie Phantom Manor.

Een YouTube-video toont het eindresultaat én hoe de bewegende pop tot stand is gekomen. Hendriks had in totaal zestien servomotoren nodig voor de angstaanjagende Phantom en de raaf die naast hem op een tak zit.

De animatronic komt uit een 3D-printer. Voor het animeren werd computerprogramma Blender gebruikt. "Mijn vriendin hielp me met het maken van een ongelofelijk gedetailleerd kostuum om dit fantastische karakter tot leven te brengen", schrijft de Duitser.

Halloween
De stem van het personage werd ingesproken door de Amerikaanse horroracteur Vincent Price. Hendriks presenteert zijn griezelige project bewust vandaag, op Halloween. De échte Phantom is momenteel niet te bewonderen. Disneyland Paris blijft voorlopig gesloten vanwege een nieuwe golf aan coronabesmettingen in Frankrijk.

Het is niet voor het eerst dat Tim Hendriks indruk maakt met een zelfgemaakte animatronic. Een jaar geleden presenteerde hij een eigen versie van O.J. Punctuel, één van de personages uit de Efteling-attractie Symbolica.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be