Disneyland Paris

Animatronic uit spookhuis Disneyland Paris nagebouwd door fan

31-10-2020, 12.46 uur | Reacties

Een creatieve pretparkfan heeft één van de figuren uit het beroemde spookhuis van Disneyland Paris thuis nagebouwd. Tim Hendriks uit het Duitse Mannheim creëerde een volledig werkende animatronic van de Phantom, de hoofdrolspeler van de iconische Disney-attractie Phantom Manor.

Een YouTube-video toont het eindresultaat én hoe de bewegende pop tot stand is gekomen. Hendriks had in totaal zestien servomotoren nodig voor de angstaanjagende Phantom en de raaf die naast hem op een tak zit.


ZIE OOK: Disneyland Paris blijft dicht tot in februari, mogelijk met uitzondering van kerstperiode

De animatronic komt uit een 3D-printer. Voor het animeren werd computerprogramma Blender gebruikt. "Mijn vriendin hielp me met het maken van een ongelofelijk gedetailleerd kostuum om dit fantastische karakter tot leven te brengen", schrijft de Duitser.

Halloween
De stem van het personage werd ingesproken door de Amerikaanse horroracteur Vincent Price. Hendriks presenteert zijn griezelige project bewust vandaag, op Halloween. De échte Phantom is momenteel niet te bewonderen. Disneyland Paris blijft voorlopig gesloten vanwege een nieuwe golf aan coronabesmettingen in Frankrijk.

Het is niet voor het eerst dat Tim Hendriks indruk maakt met een zelfgemaakte animatronic. Een jaar geleden presenteerde hij een eigen versie van O.J. Punctuel, één van de personages uit de Efteling-attractie Symbolica.ZIE OOK: Duitse Efteling-fan bouwt zelf animatronic uit Symbolica

Reacties