Nieuws

GroenLinks-leider wil dat Nederlandse pretparken gesloten worden

30-10-2020, 13.31 uur | Reacties

GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver denkt dat het beter is om alle pretparken in Nederland te sluiten. Hij ziet het op slot gooien van de attractieparken als een logische vervolgstap in de strijd tegen het coronavirus, vertelde hij donderdagavond in de RTL-talkshow Jinek.

Volgens Klaver zijn de maatregelen van het kabinet niet streng genoeg. Bovendien zouden ze te laat genomen worden. "Die lijn moet sneller naar beneden dan dat nu het geval is", zei hij over de coronabesmettingen.


ZIE OOK: Lockdown in Frankrijk: Disneyland Paris en andere pretparken gesloten

Het sluiten van pretparken zou kunnen helpen bij het voorkomen van een coronapiek, aldus Klaver. "Daarvoor heb je die extra maatregelen nodig. We houden er niet zo veel meer over. We kunnen ervoor zorgen dat de pretparken niet meer open zijn. Dat soort zaken, ik denk dat we daar wel naartoe gaan en dat dat ook goed is."

Buurlanden
De politicus noemde naast de pretparken nog één voorbeeld, namelijk het verder beperken van de maximale groepsgrootte. In onze buurlanden België en Frankrijk zijn de attractieparken al dicht, Duitsland volgt aanstaande maandag. Ook landen als Italië hebben pretparkbezoekjes aan banden gelegd.

ZIE OOK: Alle Duitse pretparken gaan na komend weekend dicht

Reacties