Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland geeft halloweendecoraties weg: goed voor 1500 liter pompoensoep

29-10-2020, 17.45 uur

De vele honderden pompoenen die in Plopsaland De Panne gebruikt werden als halloweendecoraties, gaan naar een goed doel. Het Belgische attractiepark is sinds afgelopen weekend noodgedwongen dicht. Daarom besloot het management alle pompoenen weg te geven.

Vrijwilligers maken er zo'n 1500 liter pompoensoep van, bedoeld voor woonzorgcentra. "Vrijdag delen we de soep gratis uit aan organisaties die het kunnen gebruiken", laat jeugdvereniging Merkenveld weten op Facebook.

De strobalen, maiskolven en chrysanten in het park gaan ook niet verloren. Die worden gebruikt om het centrum van De Panne en Adinkerke te versieren. "Zodat de inwoners alsnog een beetje kunnen genieten van de halloweensfeer van Plopsa", zegt een woordvoerder.

Hasselt
Ook van de 450 pompoenen uit pretpark Plopsa Indoor Hasselt wordt pompoensoep gemaakt voor kwetsbare mensen in de regio. Ze zijn geschonken aan sociaal distributieplatform Depot Margo. In het geval van Plopsa Coo gingen de decoraties naar de gemeente, die de spullen gebruikte om de omgeving aan te kleden.Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be