Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Alle Duitse pretparken gaan na komend weekend dicht

28-10-2020, 18.15 uurBeeld: @__misterdream__

Een bezoek aan Movie Park Germany, Phantasialand en Europa-Park is na komend weekend niet meer mogelijk. De pretparken in Duitsland moeten de poorten vanaf maandag 2 november gesloten houden. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De verplichte sluiting, die in ieder geval tot eind november duurt, geldt voor alle dagattracties, dus ook voor dierentuinen. Het besluit is onderdeel van een lange lijst met landelijke maatregelen om het coronavirus in te dammen.

Voor Movie Park betekent het dat het laatste weekend van het Halloween Horror Festival, op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 november, komt te vervallen.

Hallowinter
Europa-Park en Phantasialand waren - in tegenstelling tot andere jaren - van plan om in november dagelijks geopend te blijven, ter compensatie voor de coronasluiting in het voorjaar. Ook dat kan dus niet doorgaan. Europa-Park zou van 9 tot en met 27 november in het teken staan van het nieuw seizoen Hallowinter, een combinatie van Halloween en kerstmis.

Legoland Deutschland mist vooralsnog zestien openingsdagen in november. In Holiday Park, onderdeel van de Plopsa Group, was de bedoeling om in november het overdekte gedeelte Holiday Indoor en kindergebied Majaland open te stellen. Heide Park zou na zondag 1 november sowieso sluiten.

Mokerslag
Eerder werden de pretparken in België, Italië, Polen, Ierland en delen van Spanje al gesloten om dezelfde reden. De tweede coronagolf betekent opnieuw een mokerslag voor de Europese pretparkwereld, met name voor parken die normaal gesproken het hele jaar door geopend zijn.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be