Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Bezoeker Disneyland Paris gearresteerd na grap over terrorist

29-10-2020, 17.14 uur | Reacties

Een 18-jarige man is maandag gearresteerd omdat hij een slechte grap uithaalde in Disneyland Paris. Hij riep door een microfoon dat er een terrorist in het park aanwezig was. De komiek is veroordeeld tot zeventig uur taakstraf, meldt de Franse krant Le Parisien.

De man wist samen met zijn 17-jarige vriend rond 15.30 uur een microfoon te grijpen in de buurt van de attractie Le Passage Enchanté d'Aladdin. Mensen die op dat moment in de walkthrough-attractie rondliepen, kregen te horen dat er een terrorist in het park was. Sommige bezoekers raakten daarvan in paniek.

De bewakingsdienst van Disneyland Paris wist de lolbroek te identificeren aan de hand van bewakingsbeelden. Hij werd om 18.00 uur aangehouden en is vervolgens overgedragen aan de politie. De man heeft zijn daad toegegeven.

Gevoelig
Frankrijk zucht momenteel onder een nieuwe golf van terroristische aanslagen. Dergelijke opmerkingen liggen dan ook gevoelig. De man krijgt achttien maanden de tijd om de taakstraf uit te voeren. Als dat niet gebeurt, moet hij vier maanden de gevangenis in. Zijn vriend is vrijgelaten.

Meer Disneyland Paris