Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Directrice Walibi Holland blijft optimistisch na 'heftigste seizoen ooit'

26-10-2020, 22.29 uur | Reacties

Ondanks dat Walibi Holland dit jaar heel wat te verduren had, blijft directrice Mascha van Till optimistisch. In een mail aan haar personeel spreekt ze over het "heftigste seizoen ooit" door corona. Toch is Van Till gematigd positief. "Gezien de omstandigheden hebben we het goed gedaan", schrijft ze.

Walibi Holland moest de seizoensstart in het voorjaar bijna twee maanden uitstellen. Deze maand kreeg het park opnieuw een klap te verwerken toen de groots aangekondigde Halloween Fright Nights al na twee dagen geschrapt werden. Het pretparkseizoen 2020 eindigde gisteren, een week eerder dan gepland.

"Ja, we zitten in een storm", aldus Van Till in de interne memo. "Gelukkig zitten wij in een heel sterke, betrouwbare boot. Ook nog eens van een goed merk. Dat zijn Compagnie des Alpes en Walibi, dat begrijp je."

Onderhoud
Daardoor hoeft Walibi geen rare sprongen te maken. "Wij wijken niet van onze koers. Want veiligheid staat op één. Zo wordt bijvoorbeeld op onderhoud geen euro bespaard. En we volgen onze missie en visie en blijven ons richten op onze doelgroep."

De Walibi-bazin geeft toe dat 2020 een financieel zwaar jaar is. "We bereiken de doelen die we gesteld hadden niet. Het afgelopen boekjaar hebben we bij lange na niet het originele budget gehaald. De budgetten worden herzien en naar beneden bijgesteld."

Zware impact
Toch heeft Walibi naar omstandigheden een aardig resultaat geboekt. "Daardoor heeft het stoppen van Halloween bedrijfseconomisch niet de zware impact, die je zou verwachten." Van Till gaat de toekomst vol vertrouwen tegemoet. "De oorspronkelijke targets halen we ergens de komende jaren pas. Maar halen zullen we ze."

Reacties