Nieuws

Italië sluit alle attractieparken vanwege alarmerende coronacijfers

26-10-2020, 18.44 uur | Reacties

De Italiaanse overheid heeft besloten dat alle attractieparken per direct dicht moeten. Pretparken en dierentuinen in Italië mogen in ieder geval de komende vier weken geen bezoekers ontvangen, omdat het aantal coronabesmettingen snel stijgt. Voor veel parken is het seizoen daarmee plotsklaps voorbij.

"We zien jullie graag terug in 2021", laat Mirabilandia bijvoorbeeld weten. "We verwachten je in 2021", staat op de website van CanevaWorld Resort. Cinecittà World heeft de hoop gevestigd op de winteropenstelling. "Open vanaf zaterdag 28 november", laat men weten.


ZIE OOK: Italiaans pretpark hakt de knoop door: niet meer open in 2020

Ook Gardaland ziet een belangrijk halloweenweekend in het water vallen. De online openingskalender van Gardaland werd verwijderd. Op de website van het park valt nu te lezen: "In 2021 zijn we terug met nieuwe en onvergetelijke attracties." Pretpark Etnaland op Sicilië had afgelopen zomer al besloten om dit jaar niet open te gaan.

België
Op steeds meer plekken in Europa sluiten de pretparken weer vanwege de tweede coronagolf. In Spanje is PortAventura World voorlopig niet toegankelijk, in Polen ging Energylandia dicht. Verder hebben ook de Belgische attractieparken te horen gekregen dat ze dicht moeten. Voor dierentuinen geldt dat daar nog niet.

ZIE OOK: PortAventura World moet weer dicht vanwege coronarestricties

Reacties