Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Arbeidsconflict in Europa-Park: man klaagt over 'militair leiderschap'

23-10-2020, 17.25 uur

Is er in Europa-Park sprake van militair leiderschap? Een voormalig hoofd van de beveiliging zegt van wel. De man werd om zijn kritiek de laan uitgestuurd en stapte daarop naar de rechter. Hij wil zijn baan bij het Duitse attractiepark terug óf een ontslagvergoeding. Dat melden regionale media.

De man werkte al tien jaar voor Europa-Park. Zijn meest recente functie was hoofd beveiliging bij zwemparadijs Rulantica. Hij kwam daar steeds vaker in conflict met zijn leidinggevende. Die houdt er volgens hem een militaire stijl van leiderschap op na.

Zijn chef zou een voormalig officier zijn van de Duitse krijgsmacht. De werknemer klaagt over dwang, lichamelijk letsel door nalatigheid en het aanzetten tot strafbare feiten. Pogingen om het conflict binnenskamers te beslechten, liepen op niets uit. De man schakelde vervolgens een advocaat in. Een personeelsmanager van Europa-Park zegt dat de vertrouwensrelatie tussen de medewerker en het beveiligingsteam daardoor permanent is verstoord.

Feedback
De werknemer is het daar niet mee eens en wijst op de positieve feedback die hij altijd heeft gekregen. Momenteel ligt de rechtszaak stil omdat beide partijen eerst samen een oplossing gaan zoeken. Dat kan een ontslagvergoeding zijn, maar ook een hernieuwd dienstverband. Als dat niet voor 11 november lukt, gaat het proces weer verder.

De medewerker heeft al wel een kleine overwinning geboekt. Hij werd op 30 september ontslagen, maar daar ging de rechter niet mee akkoord. De man blijft nu in ieder geval tot eind dit jaar op de loonlijst staan.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be