Bobbejaanland

Foto's: Bobbejaanland start halloweenseizoen met drie nieuwe scare zones

18-10-2020, 15.21 uur | ReactiesFoto: @BJLCentral, @Bjl_Fans

In Bobbejaanland is dit weekend het halloweenseizoen begonnen. Het pretpark presenteert in 2020 drie nieuwe scare zones: Voodoo Bayou op het schiereiland tegenover Kinderland, Circus Carnivalé in Cowboy Town en Monkey Clan op het plein voor achtbaan Revolution.

In Voodoo Bayou wanen bezoekers zich in de moerassen van New Orleans. Een speciaal parcours leidt hen langs verschillende duistere types. Monkey Clan wordt geregeerd door een stam van aapachtigen. Blikvanger is een vier meter hoog beeld van het stamhoofd. In Circus Carnivalé maakt een geschifte circusdirecteur de dienst uit. Er is ook een waarzegster te vinden.


ZIE OOK: Dit zijn de halloweenplannen van Bobbejaanland

Verder werd de bestaande scare zone Plaza De Los Muerto verplaatst naar het Mexicaanse plein bij rupsmolen Aztek Express. In het gebied bij waterbaan Indiana River keerde scare zone Toxic Waters terug. Bobbejaanland heeft ruim 175.000 euro geïnvesteerd in nieuwe decors.

Ridder Muis
Er zijn drie haunted houses: Yummy (5 euro), Bazaar Bizarre (3 euro), Sonar (5 euro). Speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar kwam er een gratis toegankelijk 'bezemparcours' gebaseerd op tekenfilmfiguur Ridder Muis, te vinden bij het doolhof naast Kinderland.

Vanwege de coronacrisis dragen zowel acteurs als bezoekers van 12 jaar en ouder mondkapjes. Bij de scare actors zijn de mondmaskers geïntegreerd in hun kostuums. Daarnaast is het dit jaar verplicht om voor de spookhuizen een tijdslot te reserveren.

Avondklok
De halloweenactiviteiten vinden plaats op zestien dagen tot en met 8 november. Ondanks een ingestelde avondklok in België gaan aangekondigde avondopenstellingen op 24 en 31 oktober en 1, 6 en 7 november gewoon door. Het park blijft dan open tot 21.00 uur. De rest van de periode sluit Bobbejaanland om 17.00 of 18.00 uur.

ZIE OOK: Bobbejaanland geeft 'COVID-garantie' op tickets

Reacties