Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bizarre video: Efteling-bezoeker tegen de grond gewerkt door beveiligers

16-10-2020, 09.06 uur

Een bizarre video toont hoe een Efteling-bezoeker plotseling tegen de grond gewerkt wordt door een groep beveiligers. Te zien is hoe bewakers in de buurt van watershow Aquanura op agressieve wijze bovenop een man duiken. De beelden zijn online gezet door Charissa Jong, de vriendin van degene die op de grond belandt. Volgens een Efteling-woordvoerster hadden de beveiligers een goede reden om zo te handelen.

"Het gaat om een bezoeker die zich op de parkeerplaats al dermate agressief gedroeg dat onze collega's bij de entree zich zeer geïntimideerd en bedreigd voelden", aldus de voorlichtster. "Zij hebben de beveiliging gewaarschuwd. Toen deze persoon werd aangesproken, is de situatie geëscaleerd. Dit is de druppel geweest."

De woordvoerster benadrukt dat de videobeelden níet tonen wat er aan de uitbarsting vooraf is gegaan. "Wat precies de aanleiding was, durf ik niet te zeggen. Het ziet er ongelukkig uit, maar onze collega's hebben zich onveilig gevoeld. En er lopen niet zomaar vijf beveiligers om een gast heen. Bovendien hadden we de volledige laan afgesloten voor publiek. Dat doen we normaal ook niet en dat zegt wel iets over dit voorval."

Coronaregels
In het filmpje worden de beveiligers meermaals uitgemaakt voor racisten. Charissa Jong, in het dagelijks leven actief als dj, zegt op Instagram woest te zijn op de Efteling. "Mijn vriend is zwaar mishandeld vanwege het zogenaamd niet naleven van de coronaregels. Let wel: we waren één minuut binnen en hebben geen enkele attractie gezien. Ze hebben hem meegenomen achter het hek en daar zijn ze doorgegaan met hem slaan en schoppen. Dit is mishandeling en discriminatie."

De persoon die door Efteling-beveiligers in een houdgreep wordt genomen is actief als dj onder de naam Glades. Hij deed volgens zijn vriendin "helemaal niets". "Hij steekt geen vinger uit, hij probeert niet weg te rennen. Blijven we dit soort gedrag toelaten? Kan ik mijn kinderen later nog wel veilig over straat sturen of moet ik bang zijn dat ze omwille van hun huidskleur zo behandeld gaan worden? We hebben uiteraard aangifte gedaan en onze advocaten ingeschakeld."

Afkomst
De Efteling-woordvoerster beweert echter dat van racisme of discriminatie absoluut geen sprake was. "Dit ging om agressie, het heeft niets met afkomst te maken." De bezoeker in kwestie is uiteindelijk meegenomen door de politie. Er is vanuit de Efteling geen aangifte gedaan.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be