Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Energylandia vanaf morgen gesloten door coronabesmettingen

16-10-2020, 13.16 uur

Attractiepark Energylandia heeft vervelend nieuws: na vandaag gaat het pretpark onverwachts dicht. Het aantal coronagevallen in de regio is zo hard gestegen dat de autoriteiten eisen dat het park vanaf zaterdag dicht is. Het seizoen, dat eigenlijk tot en met 25 oktober zou lopen, wordt vroegtijdig beëindigd.

"16 oktober is de laatste kans om Energylandia te bezoeken", laat het park weten op Facebook. "Door de beperkingen naar aanleiding van het groeiende aantal besmettingen kunnen we je niet langer verwelkomen. Over veiligheid en gezondheid valt niet te onderhandelen."

Energylandia, het pretpark met de meeste achtbanen in Europa, ligt in de regio Auschwitz. Daar laten de coronacijfers een zorgwekkende trend zien. Vandaag zou eigenlijk het halloweenseizoen beginnen, met drie spookhuizen. Door de plotselinge beslissing duurt de halloweenviering in het park slechts één dag.

December
Het management heeft er ook uit eigen beweging voor gekozen om een geplande winteropening volledig te schrappen. Eigenlijk zou Energylandia voor het eerst open zijn in december en januari, onder de noemer Winter Kingdom. "Als het door zou gaan, zou het zeker niet zo speciaal worden als we bedoeld hadden."

Reeds gekochte tickets voor de komende weken blijven geldig tot en met 25 juni 2021. De geldigheid van abonnementen wordt met vijftig dagen verlengd.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be