Energylandia

Energylandia vanaf morgen gesloten door coronabesmettingen

16-10-2020, 13.16 uur | Reacties

Attractiepark Energylandia heeft vervelend nieuws: na vandaag gaat het pretpark onverwachts dicht. Het aantal coronagevallen in de regio is zo hard gestegen dat de autoriteiten eisen dat het park vanaf zaterdag dicht is. Het seizoen, dat eigenlijk tot en met 25 oktober zou lopen, wordt vroegtijdig beëindigd.

"16 oktober is de laatste kans om Energylandia te bezoeken", laat het park weten op Facebook. "Door de beperkingen naar aanleiding van het groeiende aantal besmettingen kunnen we je niet langer verwelkomen. Over veiligheid en gezondheid valt niet te onderhandelen."


ZIE OOK: Pools pretpark wanhopig op zoek naar bezoekers: 'Eén van de meest hygiënische plekken'

Energylandia, het pretpark met de meeste achtbanen in Europa, ligt in de regio Auschwitz. Daar laten de coronacijfers een zorgwekkende trend zien. Vandaag zou eigenlijk het halloweenseizoen beginnen, met drie spookhuizen. Door de plotselinge beslissing duurt de halloweenviering in het park slechts één dag.

December
Het management heeft er ook uit eigen beweging voor gekozen om een geplande winteropening volledig te schrappen. Eigenlijk zou Energylandia voor het eerst open zijn in december en januari, onder de noemer Winter Kingdom. "Als het door zou gaan, zou het zeker niet zo speciaal worden als we bedoeld hadden."

Reeds gekochte tickets voor de komende weken blijven geldig tot en met 25 juni 2021. De geldigheid van abonnementen wordt met vijftig dagen verlengd.

ZIE OOK: PortAventura World moet weer dicht vanwege coronarestricties

Reacties