Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Dit heeft de politie in beslag genomen tijdens de Haagse kermis

15-10-2020, 22.28 uur

De politie in Den Haag heeft tijdens de kermis op het Malieveld een enorme hoeveelheid steekwapens en drugs in beslag genomen. De illegale voorwerpen kwamen naar boven tijdens preventieve tassencontroles. De kermis vond plaats van 11 september tot en met 11 oktober.

Tijdens de eerste dagen van de kermis zorgden opgeschoten jongeren voor enkele vervelende incidenten. Daarbij nam de politie op 11 september twee steekwapens in beslag. Drie dagen later werden zes aanhoudingen verricht voor mogelijk vuurwapenbezit. Eén van de agenten loste hierbij een waarschuwingsschot.

Om bezoekers van de kermis te beschermen, besloot de politie in overleg met de organisatie vervolgens preventieve tassencontroles in te voeren. De drugs en wapens die bij deze controles zijn gevonden, worden vernietigd.

Zorgen
De politie zegt zich zorgen te maken over wapenbezit onder jongeren. "Wanneer je het wapen al bij je hebt, is de stap naar het daadwerkelijk gebruiken minder groot", aldus een woordvoerder.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be