Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Burgemeester over Halloween Nights in Toverland: 'Het moet scherper'

15-10-2020, 17.46 uurBeeld: Toverviews

Als Toverland door wil gaan met de Halloween Nights, zullen bezoekers en medewerkers zich beter aan de coronamaatregelen moeten houden. Dat vertelt burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Horst aan de Maas aan Looopings. Vooralsnog gaan de populaire halloweenavonden in het Limburgse attractiepark gewoon door, ondanks de aangescherpte landelijke regels.

Burgemeester Palmen was afgelopen zaterdag in Toverland. Het park biedt op halloweenavonden spookhuizen, walkthrough-attracties en scare zones aan. "Ik heb gezien dat het niet in alle gevallen even goed ging", zegt hij. "Er zijn voldoende maatregelen genomen en bezoekers gedroegen zich overwegend goed, maar niet altijd."

Ook de halloweenacteurs hielden niet altijd anderhalve meter afstand van voorbijgangers. "In hun enthousiasme, als onderdeel van hun spel, wordt die anderhalve meter soms wat minder." Dat zal beter moeten, aldus Palmen. "Als dit door moet gaan, dan moet het echt op een andere manier. Het moet strenger."

Stoppen
Toverland gaat dus spannende dagen tegemoet. Vrijdag, zaterdag en zondag staan opnieuw Halloween Nights op de planning. Wat als de coronaregels niet nageleefd worden door het publiek en het personeel? Daar is de burgemeester duidelijk over: dan moeten de halloweenactiviteiten stoppen. "Als het niet lukt, moeten we eerlijk zeggen: dan is dit niet de beleving die je kunt geven binnen deze regels."

Een woordvoerster van de Veiligheidsregio Limburg-Noord laat aan Looopings weten dat de gemeente in eerste instantie verantwoordelijk is voor het controleren van Toverland. Burgemeester Palmen houdt het park de komende dagen goed in de gaten. Er kunnen ook handhavers en boa's aanwezig zijn. "Het zal scherper moeten. Het kabinet heeft niet voor niets de teugels aangehaald."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be