Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling blijft optimistisch na afwijzing Raad van State: 'Best goed nieuws'

14-10-2020, 14.06 uur

Dat het bestemmingsplan van de Efteling volgens de Raad van State nog steeds niet deugt, ziet het attractiepark niet per se als iets negatiefs. Een woordvoerster spreekt zelfs over "best goed nieuws", omdat veel onderdelen van het plan wél in orde blijken te zijn. De Efteling blijft dan ook optimistisch over een goede afloop.

In een tussenuitspraak noemt de Raad van State vijftien gebreken die binnen een half jaar opgelost moeten worden door de Efteling en de gemeente Loon op Zand. "Dat we wat moeten aanpassen, is helemaal niet ongebruikelijk in zo'n veelomvattend plan", reageert de voorlichtster.

Het gaat daarbij om vijftien van in totaal 141 overwegingen. "Op de meeste punten bevestigt de Raad van State dat het een zorgvuldig en goed plan is", benadrukt de Efteling. "Natuurlijk is het jammer dat we nog niet met het plan aan de slag kunnen, maar we zijn blij dat we exact weten op welke vlakken we kunnen bijschaven."

Einduitspraak
Zo wordt de gemeenteraad gevraagd om beter toe te lichten waarom nieuwe attracties niet in het huidige park gebouwd kunnen worden. Hoe nu verder? "We hopen dat de gemeenteraad met ons deze laatste stap wil zetten en hebben er vertrouwen in dat dit zal leiden tot een positieve einduitspraak."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be