Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boudewijn Seapark

Medewerker overleden bij tragisch ongeval in Boudewijn Seapark

14-10-2020, 13.48 uur

Bij een dramatisch ongeluk in het Belgische dierenpark Boudewijn Seapark is een 26-jarige medewerker om het leven gekomen. Kylian Vandemaele uit Lissewege was bezig met werkzaamheden bij een elektriciteitskast, bevestigt directeur Lars van den Ham aan Looopings. Vermoedelijk werd hij geëlektrocuteerd.

Het incident vond dinsdag rond 14.50 uur plaats, in de buurt van het zeehondenverblijf. De man was hoofd van de technische dienst. Hij werd gevonden door een externe technicus. Vermoedelijk raakte het slachtoffer een kabel aan waar nog spanning op zat. Hij overleed in het ziekenhuis.

De autoriteiten zijn een onderzoek gestart om de exacte doodsoorzaak te achterhalen. Ook de arbeidsinspectie kwam ter plaatse. Directeur Van den Ham reageert aangeslagen op het nieuws. "Dit is een enorme klap voor de nabestaanden en het park", vertelt hij. "Het was een zeer gewaardeerde collega, echt een goeie jongen. We zijn er allemaal kapot van."

Meer Boudewijn Seapark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be