Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Muziekfestival Walibi Belgium gaat toch niet door

14-10-2020, 12.14 uur | Reacties

Een groot muziekevenement in Walibi Belgium wordt geannuleerd vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. Dat is opvallend, aangezien het achtdaagse festival juist bedacht was als een coronaproof alternatief voor Halloween. Bij nader inzien vindt het management het toch niet verantwoord om concerten te organiseren in de herfstvakantie.

In een persbericht wordt "de evolutie van de gezondheidssituatie" als reden gegeven om Walibi On Stage te schrappen. "Met droefheid, maar bewust van de situatie, annuleren we deze grote muzikale beleving", laat algemeen directeur Jean-Christophe Parent weten. Walibi On Stage had plaats moeten vinden tussen 31 oktober en 7 november.

Bij de aankondiging, iets meer dan een week geleden, was Walibi Belgium nog dolenthousiast. Directeur Parent vertelde trots dat het pretpark met het organiseren van het muziekfestival de cultuur- en evenementensector een hart onder de riem kon steken. Nu zegt hij: "Onze inzet stuit op de harde realiteit."

Feliciteren
Ondanks de annulering is Parent trots op alle betrokkenen. "Ik kan de specialisten en alle interne en externe ploegen, die wekenlang aan de ontwikkeling van Walibi On Stage hebben gewerkt, alleen maar feliciteren. Het geleverde werk is indrukwekkend. Zo'n evenement organiseren binnen twee maanden tijd is een hele prestatie."

Wie al een ticket voor een concert had gekocht, krijgt het geld terug. Alle avondopenstellingen zijn uit de kalender gehaald. Het pretpark blijft tot en met zondag 8 november geopend in de weekenden en tijdens de herfstvakantie, steeds van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer Walibi Belgium