Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Muziekfestival Walibi Belgium gaat toch niet door

14-10-2020, 12.14 uur

Een groot muziekevenement in Walibi Belgium wordt geannuleerd vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. Dat is opvallend, aangezien het achtdaagse festival juist bedacht was als een coronaproof alternatief voor Halloween. Bij nader inzien vindt het management het toch niet verantwoord om concerten te organiseren in de herfstvakantie.

In een persbericht wordt "de evolutie van de gezondheidssituatie" als reden gegeven om Walibi On Stage te schrappen. "Met droefheid, maar bewust van de situatie, annuleren we deze grote muzikale beleving", laat algemeen directeur Jean-Christophe Parent weten. Walibi On Stage had plaats moeten vinden tussen 31 oktober en 7 november.

Bij de aankondiging, iets meer dan een week geleden, was Walibi Belgium nog dolenthousiast. Directeur Parent vertelde trots dat het pretpark met het organiseren van het muziekfestival de cultuur- en evenementensector een hart onder de riem kon steken. Nu zegt hij: "Onze inzet stuit op de harde realiteit."

Feliciteren
Ondanks de annulering is Parent trots op alle betrokkenen. "Ik kan de specialisten en alle interne en externe ploegen, die wekenlang aan de ontwikkeling van Walibi On Stage hebben gewerkt, alleen maar feliciteren. Het geleverde werk is indrukwekkend. Zo'n evenement organiseren binnen twee maanden tijd is een hele prestatie."

Wie al een ticket voor een concert had gekocht, krijgt het geld terug. Alle avondopenstellingen zijn uit de kalender gehaald. Het pretpark blijft tot en met zondag 8 november geopend in de weekenden en tijdens de herfstvakantie, steeds van 10.00 tot 18.00 uur.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be