Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling presenteert plannen voor nieuw speelbos Nest

13-10-2020, 13.42 uur | Reacties

De Efteling opent in 2021 een nieuw speelgebied met de naam Nest, ter vervanging van bootjesmolen Polka Marina. Die wordt binnenkort gesloopt. Bij de ontwikkeling van het nieuwe speelbos stond inclusiviteit centraal. Het attractiepark wil dat het gebied ook geschikt is voor kinderen met een beperking. De bouw van Nest kost 2 miljoen euro.

In het speelbos van circa 1200 vierkante meter kunnen de jongste bezoekers zich "klaarstomen voor de grote omliggende attracties in Ruigrijk". In het ontwerp zijn elementen van verschillende bekende Efteling-achtbanen terug te vinden. "Nest biedt een veilige plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en zichzelf kunnen uitdagen."

Nest wordt gerealiseerd in het bosgebied tussen De Vliegende Hollander en de Game Gallery. Men belooft dat de huidige bomen in het gebied zo veel mogelijk behouden blijven. "Ze worden betrokken in het ontwerp." Bovendien wordt bij de bouw gebruikgemaakt van natuurlijke en organische materialen.

Rolstoelglijbaan
Er komen verschillende speelmogelijkheden voor kinderen met een zichtbare en onzichtbare beperking. Zo wordt het pad door het bos toegankelijk voor rolstoelers en zorgt de Efteling voor een rolstoelglijbaan, verhoogde zandbakken en prikkelarme plekken.

Hoofdontwerper Robert-Jaap Jansen en zijn collega's worden bijgestaan door adviseurs en experts op het gebied van inclusief spelen. Het concept komt naar voren in een YouTube-video met een dove man die communiceert via gebarentaal. De Efteling spelt de naam van de attractie zelf als 'Nest!', met een uitroepteken.

Zomer 2021
De werkzaamheden starten in januari 2021, zodat de opening in de zomer van 2021 kan plaatsvinden. Polka Marina is eind november voor het laatst operationeel. Op de plaats van de 36 jaar oude molen wordt bestrating aangelegd.Meer Efteling
Reacties