Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The London Resort

Nieuw ontwerp voor megapretpark in de buurt van Londen

12-10-2020, 22.21 uur | Reacties

De initiatiefnemers van een gigantisch Brits attractiepark hebben een nieuw ontwerp aan het publiek gepresenteerd. Een bovenaanzicht toont hoe The London Resort - een pretparkresort van meer dan tweehonderd hectare - eruit moet komen te zien bij nacht. Er zijn verschillende attracties te herkennen, waaronder enkele achtbanen.

The London Resort werd jaren geleden aangekondigd als "het Disneyland van Groot-Brittannië". Sindsdien zit er opvallend weinig schot in de zaak. Toch hebben de grondleggers niet opgegeven. Onlangs vond een publieke consultatie plaats, waarbij omwonenden hun zegje konden doen over de plannen.

Daarbij bleek dat 65 procent van de ruim 120.000 ondervraagden denkt dat de regio op de lange termijn profijt zal hebben van de komst van het resort. "Het publiek is overweldigend enthousiast en daar zijn we heel dankbaar voor", liet algemeen directeur Pierre-Yves Gerbeau optekenen.

Eerste fase
Het is de bedoeling om later dit jaar een officiële ontwikkelingsvergunning aan te vragen, zodat de bouw in 2022 kan starten. De eerste fase moet in 2024 opengaan, gevolgd door de tweede fase in 2029. Het nieuwe ontwerp wijkt af van plannen die eind 2019 werden getoond.

The London Resort werkt voor het invullen van de attracties samen met filmmaatschappij Paramount Pictures en productiehuizen BBC Studios en ITV Studios. Animatiestudio Aardman Animations is afgehaakt.

Meer The London Resort
Reacties