Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Honderden Walibi-acteurs blijven verslagen achter na annuleren Halloween: 'Klap komt extra hard aan'

12-10-2020, 17.41 uur | Reacties

De plotselinge annulering van de Halloween Fright Nights en Halloween Spooky Days in Walibi Holland betekent ook een persoonlijk drama voor honderden personeelsleden. Aan deze editie werkten zo'n driehonderd acteurs mee, aangevuld met tientallen ondersteunende medewerkers voor de operatie en productie, waaronder crowd control, kaartcontroleurs en grimeurs.

Bij hen is de verslagenheid groot, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Voor deze mensen is Halloween vaak het hoogtepunt van het jaar. Het is veel meer dan alleen werk, het is bijna een way of life." Juist in deze periode hadden de acteurs en andere medewerkers zich heel erg op Halloween verheugd, weet de voorlichtster. "2020 is natuurlijk een raar jaar, waarin veel niet doorgaat. Dat Halloween toch zou plaatsvinden, voelde als een opluchting. Daarom komt de klap nu extra hard aan."

Ondanks de coronacrisis was het enthousiasme bij het team onverminderd groot, aldus de woordvoerster. "We werken altijd met een zeer hechte club van supergemotiveerde toppers, die in de oktobermaand alles geven voor Walibi. Er ontstaan hechte vriendschappen achter de schermen, de deelnemers kijken er eigenlijk het hele jaar naar uit. Als dat wegvalt, is dat extreem zuur."

Respect
In de nacht van zaterdag op zondag maakte Walibi bekend per direct te stoppen met alle halloweenactiviteiten. Het attractiepark is van plan om open te blijven tot en met zondag 25 oktober, zonder Spooky Days of Fright Nights. Voor de acteurs en hun collega's is het hopen dat 2021 er anders uit zal zien. "Ze verdienen respect en waardering voor hun toewijding, ook al hebben ze zichzelf maar twee avonden kunnen laten zien."

Walibi-directrice Mascha van Till heeft de betrokken medewerkers per mail bedankt voor hun inzet. "Misschien een schrale troost voor dit moment, maar wat heb jij een topklus geklaard", schrijft ze. "Geweldig bedankt daarvoor."

Onwerkelijk
Over de reden van de annulering zegt Van Till: "Hoewel we de maatregelen goed hebben verwerkt in de operatie, is hetĀ toch moeilijk voor sommigen omĀ afstand te bewaren, zoals bijvoorbeeld bij regen. Alle voorbereidingen, plannen, goede zorgen, checken van maatregelen zijn in praktijk niet genoeg gebleken. Bizar en onwerkelijk."

Meer Walibi Holland
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be