Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland stopt per direct met Halloween Fright Nights 2020

11-10-2020, 02.21 uur

Walibi Holland stopt per direct met de 2020-editie van de Halloween Fright Nights. Na slechts twee avonden - een voorpremière op vrijdag en een chaotisch verlopen zaterdag - is besloten om alle halloweenactiviteiten met onmiddellijke ingang te schrappen. Het voortzetten van het drukbezochte evenement zou niet verantwoord zijn in een tijd waarin het aantal coronabesmettingen snel stijgt.

"De situatie rondom het toenemende aantal besmettingen in Nederland is dusdanig verslechterd dat het niet verstandig is om Halloween Fright Nights voort te zetten", meldt het pretpark in een persbericht. De ingrijpende beslissing om het populaire horrorfestival volledig te annuleren is genomen na overleg met de gemeente Dronten. Zaterdag waren ook vertegenwoordigers van de veiligheidsregio aanwezig in het park.

"Nog niet eerder heb ik zo'n spijtig besluit moeten nemen, maar ik ben er zeker van dat het de juiste beslissing is gezien de situatie op dit moment om ons heen", laat Walibi-directrice Mascha van Till weten. Ook de kindereditie Halloween Spooky Days gaat niet meer door.

Coronaproof
Walibi had verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de Halloween Fright Nights coronaproof zouden verlopen. Toch ging het zaterdag fout, erkent het management. "Het slechte weer zorgde voor drukte op verschillende locaties. In de praktijk blijkt dat gasten moeilijk afstand kunnen bewaren tot elkaar." Op videobeelden van Looopings is te zien hoe het op veel plekken druk werd, waardoor de anderhalve meter afstand in het geding kwam.

De directie wil naar eigen zeggen geen enkel risico nemen. Men hoopt met de rigoureuze beslissing "bij te dragen aan het afnemen van het aantal besmettingen in Nederland". Het park blijft nog open tot en met zondag 25 oktober, zonder Halloween. Eigenlijk zou het seizoen tot en met zondag 1 november duren.

Storingen
Walibi had bezoekers op zaterdagmiddag rond 17.00 uur al opgeroepen om niet meer naar het park te komen. Toen gaf het management "verschillende storingen" als reden. Zaterdagavond was de ticketshop plotseling niet meer bereikbaar, officieel ook in verband met een "technische storing". Een leugentje om bestwil, zo blijkt nu. Er hadden eigenlijk nog twaalf halloweenavonden moeten plaatsvinden.

Walibi geeft toe dat bezoekers zaterdag niet de ervaring hebben gehad die ze mochten verwachten. Daarom ontvangen ze ter compensatie een vrijkaart die geldig is tot en met september 2021. Wie een ticket had voor zaterdag en gehoor heeft gegeven aan de oproep om niet langs te komen, komt in aanmerking voor een andere compensatieregeling. Daarover wordt uiterlijk in november een mail verstuurd.

Entreebewijzen
De duizenden personen die al entreebewijzen hadden gekocht voor de resterende halloweendagen, kunnen ervoor kiezen om het park dit jaar alsnog te bezoeken. Ze moeten de halloweenactiviteiten dan wel missen. Mensen die niet meer langskomen, zullen gecompenseerd worden. Ook daar volgt nog een mail over.

Verder komt Walibi binnenkort met een compensatieregeling voor gekochte tickets voor de spookhuizen, de walkthroughs, de Dinner Experience en de meet-and-greet met Eddie de Clown. Ondanks het ontbrekende entertainment zal Walibi Holland vandaag - zondag 11 oktober - nog wel tot 23.00 uur geopend zijn. De openingstijden voor de rest van de maand worden aangepast.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be