Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: Walibi-bezoekers zien Halloween Fright Nights in het water vallen

11-10-2020, 01.51 uur

De eerste echte avond van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland is zaterdag mede door het slechte weer desastreus verlopen. Aanhoudende buien zorgden ervoor dat het halloweenfeestje volledig in het water viel. Tot overmaat van ramp werd het pretpark geteisterd door een reeks technische problemen én hielden veel bezoekers zich niet aan de coronaregels.

Na een voorpremière op vrijdagavond barstte het populaire horrorevenement op zaterdag officieel los. Walibi was uitverkocht, wat dit jaar neerkomt op ruim zesduizend bezoekers: een kwart van de gebruikelijke maximumcapaciteit. Al snel bleek dat het park in coronatijd een chronisch tekort heeft aan overdekte plekken.

Dat zorgde tijdens regenbuien voor enorme drukte bij de binnenlocaties die wel toegankelijk waren. Om opstoppingen te voorkomen, zette Walibi daar beveiligers in. Zij kregen de opdracht om de ruimtes met harde hand schoon te vegen en mensen door te laten lopen. Voor bezoekers zat er dus niets anders op dan te verkleumen in de regen.

Rode loper
Vanwege de beperkte capaciteit promoot Walibi de Fright Nights in 2020 als "een exclusieve vip-ervaring". "Dit jaar ben jij de vip!", staat op de Walibi-site. In tv-commercials is te zien hoe de rode loper is uitgerold voor bezoekers. Van die beloofde vip-ervaring was op de troosteloze zaterdag maar weinig te merken. Attracties vielen uit door technische storingen en ook verschillende computersystemen haperden. Daardoor ontstonden problemen bij het scannen van tickets en reserveringen.

Op social media stroomden de klachten binnen. Uiteindelijk zag Walibi zich genoodzaakt om een uitzonderlijke oproep te plaatsen op social media. Rond 17.00 uur liet men weten: "Heb jij een ticket om vanavond Halloween Fright Nights te bezoeken? Dan willen we je vragen om thuis te blijven." Het park belooft "een passende compensatie".

Veiligheidsregio
Voor Walibi was zaterdag sowieso een spannende dag, want in het park waren vertegenwoordigers van de veiligheidsregio aanwezig. Zij konden met eigen ogen zien hoe een hoop bezoekers de belangrijkste coronamaatregel - anderhalve meter afstand houden tussen huishoudens - aan hun laars lapten.

Normaal gesproken wordt Walibi tijdens de Fright Nights verdeeld in scare zones met horrorfiguren die voorbijgangers laten schrikken. Dit jaar zijn de gebruikelijke zones vanwege corona vervangen door kleinere gebiedjes met steeds een handjevol acteurs. Meestal staan ze op podia of achter hekken of glas, ver weg van de bezoekers. Van schrikeffecten is daardoor nauwelijks meer sprake.

Doorstroming
Stilstaan in de zones om even rustig naar de acts te kijken, is uit den boze. Toch stonden toeschouwers op sommige plekken alsnog schouder aan schouder. Om de doorstroming te bevorderen, moesten verschillende acts aangepast of stopgezet worden.

Er staan nog twaalf halloweenavonden op de planning. Op dit moment is de online kaartverkoop echter stopgezet. "Momenteel is er een technische storing en is het niet mogelijk om tickets of een overnachting te boeken", luidt de boodschap op de Walibi-site. "We werken aan een oplossing."

Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be