Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Artis stevent af op miljoenenverlies en stelt vernieuwingen uit

10-10-2020, 22.58 uur

Artis wordt net als veel andere dierentuinen hard getroffen door de coronacrisis. Het Amsterdamse park ontvangt nog maar de helft van het normale aantal bezoekers en stevent dit jaar af op een verlies van 10 miljoen euro. Geplande vernieuwingen gaan voorlopig niet door.

Zoals alle dierentuinen was Artis dit voorjaar tijdens de lockdown een paar maanden dicht. Sinds de heropening werkt men met tijdslots om de bezoekersstroom te reguleren. Het Amsterdamse park verwacht dit jaar 50 procent minder gasten te verwelkomen dan gebruikelijk.

Directeur Rembrandt Sutorius maakt zich daarom grote zorgen, vertelt hij tegen NH Nieuws. "Het is mooi om te zien dat er inmiddels weer mensen het park bezoeken, maar voor ons is dit een hele lastige tijd. Een verlies van 10 miljoen kunnen we niet dragen."

Leeuwen
Artis werkte de laatste jaren hard aan het vernieuwen van het park. Daar moet de dierentuin nu noodgedwongen mee stoppen. De broodnodige renovatie van het aquarium is voorlopig van de baan. Ook de leeuwen zullen nog een poosje in hun kleine en verouderde verblijf moeten rondlopen.

Volgens verzorgers merken de dieren niets van de crisis. Het park zelf staat echter in de overlevingsstand. Sutorius: "Ben ik er continu mee bezig? Ja. Als ik naar bed ga, als ik opsta. Hoe komen we door deze periode heen?" Artis vroeg het publiek in april al om een donatie.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be