Artis

Artis stevent af op miljoenenverlies en stelt vernieuwingen uit

10-10-2020, 22.58 uur | Reacties

Artis wordt net als veel andere dierentuinen hard getroffen door de coronacrisis. Het Amsterdamse park ontvangt nog maar de helft van het normale aantal bezoekers en stevent dit jaar af op een verlies van 10 miljoen euro. Geplande vernieuwingen gaan voorlopig niet door.

Zoals alle dierentuinen was Artis dit voorjaar tijdens de lockdown een paar maanden dicht. Sinds de heropening werkt men met tijdsloten om de bezoekersstroom te reguleren. Het Amsterdamse park verwacht dit jaar 50 procent minder gasten te verwelkomen dan gebruikelijk.


ZIE OOK: Amsterdamse dierentuin Artis vraagt om geld: 'Wij maken ons zorgen'

Directeur Rembrandt Sutorius maakt zich daarom grote zorgen, vertelt hij tegen NH Nieuws. "Het is mooi om te zien dat er inmiddels weer mensen het park bezoeken, maar voor ons is dit een hele lastige tijd. Een verlies van 10 miljoen kunnen we niet dragen."

Leeuwen
Artis werkte de laatste jaren hard aan het vernieuwen van het park. Daar moet de dierentuin nu noodgedwongen mee stoppen. De broodnodige renovatie van het aquarium is voorlopig van de baan. Ook de leeuwen zullen nog een poosje in hun kleine en verouderde verblijf moeten rondlopen.

Volgens verzorgers merken de dieren niets van de crisis. Het park zelf staat echter in de overlevingsstand. Sutorius: "Ben ik er continu mee bezig? Ja. Als ik naar bed ga, als ik opsta. Hoe komen we door deze periode heen?" Artis vroeg het publiek in april al om een donatie.

ZIE OOK: Rotterdam voorkomt faillissement Blijdorp met lening van 10 miljoen euro

Reacties