Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Dit kun je verwachten van het nieuwe Toverland-spookhuis Maison de la Magie

10-10-2020, 12.47 uur

Met de opening van het nieuwe spookhuis Maison de la Magie zet Toverland een belangrijke stap op halloweengebied. Het is voor het eerst dat het Limburgse attractiepark een groot haunted house met professionele decors neerzet. Ook de toegangsprijs is uitzonderlijk.

Normaal gesproken zitten alle halloweenactiviteiten in Toverland inbegrepen bij de entreeprijs. Tickets voor Maison de la Magie kosten 7,50 euro per persoon. Abonnementhouders betalen 6 euro per keer. Wie een kaartje heeft gekocht, kan zich op het aangegeven tijdstip melden in entreegebied Port Laguna. Daar zijn een overdekte wachtrij en een stationnetje verrezen.

Toeristentreintjes brengen bezoekers naar een grote boerderij buiten de parkgrenzen, zo'n zevenhonderd meter verderop. Daarbinnen treffen ze het landhuis aan van de verdwenen illusionist Oscar Pendula. In een speciale voorshow wordt zijn achtergrondverhaal uit de doeken gedaan.

Zwarte magie
De gasten maken vervolgens een wandeling door een groot aantal gedetailleerde scènes, waar ze verschillende verwijzingen naar het lot van Pendula tegenkomen. Al snel blijkt de illusionist zich bezig gehouden te hebben met zwarte magie. Hij heeft onheilspellende wezens opgeroepen die de bezoekers niet met rust laten.

Dankzij een ingenieuze truc kunnen de decors ter plekke worden aangepast, waardoor de tocht eindeloos kan duren. Een opvallend onderdeel van de boerderij - een grote stal - werd ook in het spookhuis verwerkt. Wie geluk heeft, ziet Pendula zelf verschijnen in één van de laatste scènes.

Investering
Al met al duurt een bezoek aan Maison de la Magie bijna een kwartier. Het concept en de decors werden in eigen beheer ontwikkeld. Het is een investering voor de lange termijn: Toverland wil het spookhuis de komende jaren blijven aanbieden tijdens Halloween.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be