Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

GaiaZOO boekt bezoekersrecord ondanks corona: 'Geeft een raar beeld'

13-10-2020, 18.28 uurBeeld: @An_Sinselmeijer

Het Limburgse dierenpark GaiaZOO beleeft een merkwaardig seizoen. Hoewel de dierentuin de omzet fors zag dalen door de coronacrisis, werd afgelopen zomer toch een bezoekersrecord gebroken. Nog nooit eerder trok het park in één maand tijd zo veel bezoekers als in juli 2020.

Dat bevestigt algemeen directeur Rob Huppertz aan Looopings. "Vroeger hadden we soms wel zevenduizend bezoekers per dag op extreme topdagen", zegt hij. "Nu hebben we het maximum in overleg met de veiligheidsregio vastgesteld op drieduizend bezoekers. Dat is een veilig aantal."

Hoe kan er dan alsnog een record gebroken zijn? "In juli hebben we dat maximum bijna dagelijks bereikt. In plaats van af en toe een piek hadden we nu een stabiele bezoekersstroom van nagenoeg constant drieduizend mensen per dag." Huppertz denkt dat veel Nederlanders gekozen hebben voor een dagje uit dichtbij huis in plaats van een vakantie naar het buitenland.

Geen feestje
"In onze vijftienjarige historie hebben we zo'n aantal in één maand nog niet gehaald." Er is echter geen reden voor een feestje, weet Huppertz. "Het geeft een raar beeld. Dit maakt ons serieuze omzetverlies niet goed." De directeur verwacht door de coronasluiting in het voorjaar en de bijkomende problemen 40 procent minder omzet te halen dan vooraf was begroot.

GaiaZOO sloot 2019 af met 505.000 bezoekers. Dat aantal zal dit jaar bij lange na niet gehaald worden. "Het zal veel minder zijn. Hoeveel precies weet ik niet. Dat is afhankelijk van de komende periode. Het wordt spannend of we in de herfstvakantie en de kerstvakantie open kunnen blijven. We hebben diverse scenario's klaarliggen."

Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be