Europa-Park

Betere treinverbinding naar Europa-Park: 'Vechten we al tien jaar voor'

09-10-2020, 13.51 uur | Reacties

Europa-Park krijgt een eigen treinstation. Het station van Ringsheim, gelegen op zo'n tien minuten rijden van het Duitse attractiepark, wordt eind volgend jaar omgedoopt tot Ringsheim/Europa-Park. De symbolische naamswijziging moet ervoor zorgen dat meer bezoekers op het idee komen om de trein te pakken.

Tegelijkertijd wordt de treinverbinding richting het pretpark verbeterd. Vanaf 13 december 2020 stopt hogesnelheidstrein EuroCityExpress twee keer per dag in Ringsheim. De trein van Frankfurt naar Milaan maakt er om 09.53 uur een tussenstop. Om 16.42 uur arriveert de trein in de tegenovergestelde richting.


ZIE OOK: Directie Europa-Park strijdt voor betere treinverbinding

De directie van Europa-Park hamert al langer op een betere treinverbinding. "We vechten hier al meer dan tien jaar voor", laat eigenaar Roland Mack weten. "Deze treinverbinding heeft een zeer hoge prioriteit. Het is goed voor het klimaat, in een tijd waarin iedereen de mond vol heeft van het veranderen van mobiliteitsgedrag."

EnquĂȘte
Nu komt slechts 3 procent van de bezoekers per trein. In een eerdere bezoekersenquĂȘte gaf meer dan 45 procent van de deelnemers aan bereid te zijn om met de trein naar het park te reizen, mits de bereikbaarheid verbeterd wordt. Dat zou neerkomen op ongeveer 2,5 miljoen reizigers per jaar.

ZIE OOK: Nostalgische trein Europa-Park gaat over op elektriciteit

Reacties