Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Directeur Wildlands Emmen blijft nog een jaartje extra

08-10-2020, 13.03 uur | Reacties

De algemeen directeur van Wildlands Adventure Zoo Emmen blijft nog een jaar extra zitten. Eigenlijk zou Erik van Engelen het dierenpark als interim-directeur leiden tot eind 2019. Vorig jaar werd bekend dat hij zijn functie ook in 2020 zou uitoefenen. Nu is duidelijk dat de situatie in 2021 onveranderd blijft.

Dat hebben de gemeente Emmen, raad van commissarissen en Van Engelen zelf samen besloten. De directeur werd in 2018 aangesteld om orde op zaken te stellen in het door negatieve recensies en financiële problemen geplaagde park. Dat lukte aardig, tot dit jaar het coronavirus toesloeg.

Juist in deze onzekere tijden vinden de gemeente en de raad van commissarissen het belangrijk dat de samenwerking met Van Engelen wordt voorgezet. Emmen heeft een behoorlijke vinger in de pap bij Wildlands: vorig jaar nam de gemeente alle schulden van de dierentuin over.

Uitverkocht
Wildlands kijkt naar eigen zeggen terug op een relatief goede zomer. "We waren ruim vier weken lang bijna elke dag uitverkocht", laat een woordvoerster aan Looopings weten. Het park verwelkomde maximaal vijfduizend bezoekers per dag, vanwege de coronamaatregelen. "We hadden daardoor iets minder bezoekers dan vorig jaar, maar ongeveer dezelfde omzet."

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Reacties