DippieDoe

Brabants pretpark teleurgesteld in veiligheidsregio: 'Geen ontheffing gekregen'

08-10-2020, 00.39 uur | Reacties

Pretpark DippieDoe in het Brabantse Best gaat gebukt onder de aangescherpte coronaregels. In de Binnenhaven, het binnengedeelte van het attractiepark, mogen voortaan maximaal dertig personen tegelijk binnen zijn. Dat is inclusief kinderen. Een haast onwerkbare situatie, zo klaagt de directie.

"We hebben gelijk ontheffing aangevraagd bij de veiligheidsregio, maar helaas niet gekregen", laat het management weten in een verklaring. In het overdekte parkdeel wordt de komende tijd gewerkt met tijdsloten van een uur. Men vraagt ouders en begeleiders om buiten te blijven. "Zo kunnen we meer kinderen blij maken."


ZIE OOK: Nieuwe regels voor groepsgrootte gelden niet voor pretparken, kermissen en dierentuinen

Buiten gelden geen restricties. Daar heeft DippieDoe een groot overdekt terras met warmtelampen gecreëerd. "U kunt dus ook gewoon warm en droog buiten gaan zitten." En kinderen die niet binnen kunnen spelen? "Tip: vraag de kinderen zichzelf warm aan te kleden en laat ze eventueel een regenjas meenemen. Samen maken we er het beste van."

Compensatie
Het pretpark baalt, geeft de directie toe. "Helaas is dit besluit van de veiligheidsregio niet zoals we hadden gehoopt. Maar we werken met man en macht om oplossingen te bedenken." Ter compensatie is de toegangsprijs in ieder geval tot en met 16 oktober verlaagd van 14,95 euro naar 9,95 euro.

De overheid heeft pretparken en dierentuinen aangemerkt als doorstroomlocaties, waardoor nieuwe regels voor groepsgroottes daar in principe niet gelden. In het geval van DippieDoe wordt het binnengebied door de veiligheidsregio gezien als een binnenspeeltuin. Dan geldt het maximum wel.

ZIE OOK: Brabants pretpark DippieDoe viert Halloween: DippieBoe

Reacties