Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Ongeluk in Efteling-attractie Symbolica: kind naar het ziekenhuis

07-10-2020, 17.48 uurBeeld: @Rue_Efteling

Bij een ongeluk in de Efteling-attractie Symbolica is vanmiddag een jongen gewond geraakt. Het kind kwam omstreeks 16.30 uur vast te zitten tussen het karretje en de rand van het uitstapstation. Hij zou te vroeg uit de gondel zijn gestapt.

Volgens een woordvoerder van het attractiepark waren de hulpdiensten snel ter plaatse. Vervolgens is de attractie ontruimd en werd het gebied afgesloten met linten. Het slachtoffer moest per ambulance afgevoerd worden naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

"Er is contact met het gezin en het gaat, ondanks de schrik, goed met het kind", aldus de voorlichter. De attractie hoeft niet aangepast te worden, denkt de Efteling. "Technisch is de attractie helemaal in orde. We gaan uit van een eenmalig incident."

Fantasievaarders
Symbolica is een zogeheten trackless darkride. De gondels, die Fantasievaarders worden genoemd, bewegen zonder rails. Bezoekers maken een rit door het Paleis der Fantasie, waar hun audiëntie bij de koning wordt verstoord door de toverende nar Pardoes. De opening vond ruim drie jaar geleden plaats.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be