Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Video: nieuwe diersoort in Safaripark Beekse Bergen

07-10-2020, 18.45 uur | Reacties

In Safaripark Beekse Bergen is een nieuwe diersoort gearriveerd. Bezoekers van het Brabantse dierenpark kunnen sinds deze week l'Hoëstmeerkatten bewonderen, een Afrikaanse apensoort. Bijzonder is dat er alleen mannelijke apen verwelkomd werden.

Het gaat om drie broers, afkomstig uit een dierentuin in Frankrijk. Beekse Bergen spreekt over "een heus vrijgezellenverblijf". In het wild gaat het slecht met de dieren, weet hoofd dierenverzorging Kris Jansen. "Er wordt op ze gejaagd vanwege het vlees, maar ze hebben ook te maken met burgeroorlogen en de landbouw."

De dieren zijn te herkennen aan hun donkere vacht, in combinatie met witte wangen en een witte keel. Bij de mannetjes vallen ook de felblauwe testikels op. In gemengde groepen zijn vrouwtjes steevast de baas. "De man wordt getolereerd en mag een paar jaar bij de groep blijven."

Gorilla's
Omdat de vrouwtjes de baas zijn, is het een uitdaging om voor mannetjes een geschikte plek in het fokprogramma te vinden. Jansen: "Dat wij drie broers hebben mogen verwelkomen, is uniek." In Nederland komen l'Hoëstmeerkatten verder alleen voor in Apenheul, waar ze samenleven met gorilla's.Meer Beekse Bergen
Reacties