Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds Amsterdam

Aanslag op wassen beeld Trump bij Madame Tussauds Amsterdam

07-10-2020, 12.39 uurBeeld: AT5

Iemand heeft afgelopen nacht geprobeerd om bij Madame Tussauds Amsterdam het wassen beeld van Donald Trump te verwoesten. Een grote ruit waar het beeld van de Amerikaanse president achter stond, werd ingeslagen. Ook zijn er drie rode kruizen op de ruit gespoten; het symbool van Amsterdam.

Madame Tussauds had Trump - mét mondkapje - in de etalage gezet als een ludieke marketingstunt. Hij zat daar zogenaamd in quarantaine, omdat hij besmet bleek te zijn met het coronavirus. Kennelijk kon iemand het niet verkroppen dat het beeld zo'n prominente plaats had gekregen.

De bewuste ruit is gemaakt van speciaal glas met bomfolie. Bij beschadigingen of ontploffingen kunnen er geen splinters naar binnen vliegen. Het glas moet vervangen worden. Inmiddels is het wassen beeld van Trump niet meer zichtbaar. De ruit is afgeschermd.

Agressie
Madame Tussauds doet aangifte van vernieling. Een woordvoerster zegt het jammer te vinden dat de actie zo veel agressie heeft opgewekt. De attractie wil naar eigen zeggen geen commentaar geven op Trumps beleid, maar alleen "het nieuws in beeld brengen".

Het was bovendien sowieso al de bedoeling om het beeld eind deze week weg te halen, omdat de echte Trump weer terug is gekeerd naar het Witte Huis.

Meer Madame Tussauds Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be