Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlanders en Belgen mogen toch dagje naar Phantasialand en Movie Park

04-10-2020, 06.59 uurBeeld: @Thrill_Nation

Alle Nederlanders en Belgen zijn gewoon weer welkom in Phantasialand en Movie Park Germany, ook als ze geen negatieve coronatest op zak hebben. Dat blijkt uit nieuwe regels van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar beide attractieparken liggen. Voorwaarde is wel dat reizigers maximaal 24 uur in het land blijven.

De Duitse overheid maakte onlangs bekend dat inwoners van nagenoeg alle Nederlandse provincies veertien dagen in quarantaine moeten als ze naar Duitsland komen, tenzij ze een negatieve coronatest kunnen tonen die niet ouder is dan 48 uur. En wie zich nog niet heeft laten testen in Nederland, moet dat in Duitsland alsnog doen. Ook heel Belgiƫ wordt gezien als rode zone.

Deelstaat Noordrijn-Westfalen maakt echter een uitzondering. In de laatste versie van het coronaprotocol, geldig vanaf 3 oktober, staat dat er geen test- of quarantaineverplichtingen zijn voor alle reizigers die minder dan 24 uur in het gebied zullen verblijven.

Overnachten
Grensverkeer wordt officieel nog altijd afgeraden. Toch zorgt de aanpassing ervoor dat een dagje op en neer naar pretparken als Phantasialand, Movie Park Germany, Fort Fun Abenteuerland en Wunderland Kalkar weer tot de mogelijkheden behoort, zonder extra beslommeringen. Voor wie er besluit te overnachten, gelden de oorspronkelijke coronaregels wel.

Nederlandse en Belgische pretparkfans hebben dit najaar reden genoeg om een kijkje te nemen over de grens. Phantasialand opende laatst de nieuwe flying coaster F.L.Y., terwijl in Movie Park Germany het populaire Halloween Horror Festival is begonnen.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be