Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen verplicht mondkapjes bij personeel

02-10-2020, 22.34 uur | Reacties

Attractiepark Slagharen eist dat medewerker mondkapjes gaan gebruiken. Vanaf morgen - zaterdag 3 oktober - dragen personeelsleden op bepaalde locaties verplicht mond- en neusmaskers. Dat valt te lezen in een interne memo. Bij de attracties werd al langer gebruikgemaakt van gelaatsschermen.

De nieuwe regel geldt voor de receptie en overdekte locaties zoals de restaurants en winkels, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Technici die een bezoek brengen aan een verblijfsaccommodatie, dragen ook mondkapjes. Aanleiding is het overheidsadvies over mondkapjes in publiek toegankelijke binnenruimtes.


ZIE OOK: Veel attracties in Fries pretpark alleen nog voor kinderen door corona

Eerder kozen Duinrell, Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe en een aantal dierenparken er al voor om werknemers te voorzien van mondkapjes, als onderdeel van de coronamaatregelen. Bij grote parken als de Efteling, Toverland en Walibi Holland is het op dit moment nog geen vereiste.

Darkride
Voor bezoekers van Slagharen komt er een algemeen advies, aldus de voorlichtster. Geadviseerd wordt om mondkapjes te dragen in de receptie, souvenirwinkels, eetgelegenheden en "overdekte attracties zonder trein" zoals het 4D-theater en speelruimte Phileas Fun House. Voor darkride Wild West Adventure geldt dat maskers af kunnen zodra men in een bootje zit.

ZIE OOK: Medewerkers Duinrell gaan mondkapjes dragen

Reacties