Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Opvallend overheidsadvies voor pretparken en dierentuinen: laat mondkapje op, ook buiten

02-10-2020, 21.03 uur

Bezoekers van pretparken en dierentuinen kunnen hun mondkapje het best zo veel mogelijk ophouden, ook in de openlucht. Dat staat in een officieel advies van de overheid met betrekking tot mondkapjes. Na maanden de boot te hebben afgehouden, is er nu een landelijk advies over het dragen van mond- en neusmaskers in publieke ruimtes.

In principe geldt de richtlijn alleen voor publiek toegankelijke bínnenruimtes, maar voor bezoekers van attractieparken wordt een uitzondering gemaakt. Aan hen wordt gevraagd om mondkapjes voortdurend op te houden, dus niet alleen in overdekte locaties.

Het advies wordt als volgt omschreven: "Ten aanzien van locaties die over zowel binnen- als buitenlocaties beschikken (zoals bijvoorbeeld stations, maar ook dierentuinen en pretparken) geldt dat wordt geadviseerd om het mondkapje zo min mogelijk op en af te zetten, ook als bezoekers zich in de buitenlucht bevinden." De reden? "Het veelvuldig op- en afdoen van een mondkapje verhoogt immers het risico op besmetting."

Geweigerd
Attractieparken zouden zelfstandig kunnen beslissen om van het landelijke advies een echte regel te maken. Bezoekers kunnen dan geweigerd worden als ze geen mondkapje dragen. Daarover schrijft de overheid: "Het is aan de beheerder van een publiek toegankelijke binnenruimte om te bepalen of dit advies onderdeel wordt van de eigen huisregels. Het is vervolgens ook aan de beheerder om te bepalen of bezoekers van de binnenruimte gehouden worden aan dit advies."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be