Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling presenteert nieuwe versie van watershow Aquanura

08-10-2020, 20.10 uur

In de Efteling gaat vanavond een nieuwe versie van fonteinenspektakel Aquanura in première. Onder de noemer 'Aquanura met een Zachte G' brengt het attractiepark een eerbetoon aan de Brabantse volkszanger Guus Meeuwis, die 25 jaar in het vak zit. De twaalf minuten durende watershow combineert hits van de zanger met bekende Efteling-deuntjes.

Uit het repertoire van Meeuwis komen de volgende nummers voorbij: Het Is Een Nacht..., Per Spoor (Kedeng Kedeng), 't Dondert En 't Bliksemt, Tranen Gelachen en Brabant. De Efteling wordt vertegenwoordigd door melodieën van Symbolica, De Indische Waterlelies, Carnaval Festival, Baron 1898, het Spookslot, de Pardoes Promenade en de Muzikale Paddenstoelen.

Een vreemde eend in de bijt is het Efteling-themalied Rijk der Fantasie, dat Meeuwis zingt samen met een vrouw. Zij wordt door de Efteling aangeduid als prinses Anura, uit het achtergrondverhaal van Aquanura. De muziek werd opgenomen in Galaxy Studios in de Belgische plaats Mol, onder leiding van Efteling-huiscomponist René Merkelbach.

Investering
De Efteling presenteert de voorstelling als een geschenk aan Guus Meeuwis, ter ere van zijn jubileum als artiest. Kosten: 300.000 euro. Het sprookjespark financierde de productie helemaal zelf, vertelt een woordvoerder aan Looopings. Is dat niet gek, in een jaar waarin het bedrijf veel last heeft van de coronacrisis? "Het is een investering die al langer gepland staat", reageert de voorlichter. "Deze show was al begroot. De voorbereidingen liepen al vóór corona. En investeringen in het park zijn belangrijk, dat is onze toekomst."

De Efteling is al jaren bezig met internationaliseren. Alle toevoegingen in het park moeten tegenwoordig geschikt zijn voor buitenlandse gasten. Looopings vroeg directeur Fons Jurgens hoe een show rondom de Brabantse volkszanger daarmee te rijmen valt. Volgens hem is Aquanura met een Zachte G "geschikt voor alle gasten".

Indrukwekkend
"Ook voor de internationale bezoeker", aldus Jurgens. "Ondanks dat er Nederlandstalig gezongen wordt, blijft de show onverminderd indrukwekkend. Het samenspel van de fonteinen, het licht en de melodieën zullen ook onze internationale gasten betoveren, daar ben ik van overtuigd."

Aquanura met een Zachte G is de vierde versie van de show, na De Eerste Efteling Symfonie (2012), De Tweede Efteling Symfonie (2014) en remix van dj Tiësto (2014). Vanaf morgen is de nieuwe Aquanura-show voor reguliere Efteling-bezoekers te zien. De voorstelling blijft in ieder geval draaien tot en met zondag 15 november. Daarna zet de Efteling het spektakel in voor speciale gelegenheden.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be