Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Lincolnshire Wildlife Park

Britse dierentuin beschermt publiek tegen vloekende papegaaien

01-10-2020, 10.32 uur

Een Britse dierentuin houdt vijf vloekende papegaaien voorlopig weg bij het publiek. Hoewel sommige bezoekers het gescheld wel geestig vonden, komen er ook veel kinderen in Lincolnshire Wildlife Park. De directie besloot de grofgebekte vogels daarom tijdelijk achter de schermen te huisvesten.

Het park adopteerde de grijze roodstaartpapegaaien in augustus en plaatste de dieren eerst in quarantaine. Toen ze vervolgens naar de buitenverblijven verhuisden, bleek het vocabulaire van de vogels een paar stevige vloeken te bevatten, waaronder "fuck off" en "fat tart".

De verzorgers moesten aanvankelijk lachen om de grove papegaaien, maar hoopten wel dat ze hun slechte gewoonte snel af zouden leren. Het tegenovergestelde gebeurde. "Ze vloeken om een reactie uit te lokken", vertelt directeur Steve Nichols aan de BBC. Aangemoedigd door bezoekers gingen de vogels alleen maar meer schelden. "Dan begon één papegaai te vloeken, waarna een ander begon te lachen en dat ging zo maar door."

Woordenschat
De vijf papegaaien zijn nu uit elkaar gehaald. Het park hoopt dat ze door contact met welopgevoede soortgenoten een betere woordenschat ontwikkelen. "Als ze hun taalgebruik doorgeven en wij straks 250 vloekende vogels hebben, weet ik echt niet wat we moeten doen", aldus Nichols.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be