Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Instagram-pagina Attractiepark Slagharen verwijderd vanwege foto's van Zwarte Piet

30-09-2020, 21.15 uurBeeld: @promenadefotos

Attractiepark Slagharen heeft momenteel geen Instagram-pagina meer. Het officiële profiel van het Overijsselse pretpark is verwijderd omdat er foto's op stonden van Zwarte Pieten. Dat is tegen het beleid van het sociale netwerk. Slagharen zegt de beslissing te betreuren.

Facebook en Instagram staan afbeeldingen van personen met blackface niet langer toe. Het gaat dan om alle niet-zwarte personen die zich donker schminken. Daarmee wil men discriminerende stereotypen weren.

Wie nu het Instagram-account @ontdekslagharen opzoekt, krijgt de volgende melding: "Deze pagina is niet beschikbaar. De link waarop je hebt geklikt, is mogelijk buiten werking of de pagina is verwijderd."

Roetveegpieten
Een woordvoerster van het park benadrukt dat tijdens het jaarlijkse Slagharen Sinterklaasfeest al sinds 2016 ook roetveegpieten te zien zijn. "En voor 2020 was al eerder aangekondigd dat Sinterklaas in Slagharen enkel nog begeleid zou worden door de roetveegpiet."

Toch was Instagram onverbiddelijk. "Op basis van specifiek de Zwarte Piet-afbeeldingen van voorgaande jaren is aangegeven dat dit alsnog in strijd is met de richtlijnen. Wij betreuren het zeer." Slagharen hoopt dat de blokkering snel opgeheven kan worden, aldus de voorlichtster. "Wij zijn nog in afwachting."

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be