Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Nieuwe show Phantasialand in opspraak: 'Racistisch en seksistisch'

30-09-2020, 12.56 uur

Een nieuwe theatervoorstelling in Phantasialand krijgt kritiek op social media. In het Duitse pretpark is dit jaar de 'Special Show mit Patrick Lemoine' te zien, een comedyshow in het Silverado Theatre. Volgens een toeschouwer zit de productie vol met seksisme en racisme.

"Zeg Phantasialand, is jullie show met Patrick Lemoine ook beschikbaar zonder racisme?", vraagt een Twitter-gebruiker zich af. "Seksisme is Lemoine ook niet vreemd. Sterk, hoor." In een reactie geeft het attractiepark toe dat de cabaretier op het randje balanceert.

"Zeker, deze show polariseert en sommige scènes kunnen aanstootgevend zijn", laat Phantasialand weten. "Maar wij kunnen u verzekeren dat we als internationaal bedrijf met werknemers van talloze nationaliteiten geen show zouden neerzetten die de grens van racisme overschrijdt."

Serieus
Het park zegt het commentaar wel ter harte te nemen. "Tot zover onze beoordeling, maar we nemen uw kritiek en het thema zeer serieus. We zullen het doorgeven aan de verantwoordelijke personen, zodat dit aspect nogmaals onder de loep genomen kan worden."

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be