Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling krijgt Sprookjesboom weer aan de praat na maandenlange storing

29-09-2020, 11.59 uurBeeld: @promenadefotos

De Sprookjesboom in de Efteling laat weer van zich horen. Efteling-bezoekers hebben de bekende pratende boom in het Sprookjesbos maandenlang moeten missen vanwege een grote storing. Al sinds de heropening van het attractiepark in mei bleef hij stil. De oorzaak: een lekkage in de technische ruimte, naar verluidt veroorzaakt door een menselijke fout.

Vanwege de waterschade moest bijna alle techniek achter de Sprookjesboom vervangen en opnieuw geïnstalleerd worden. "Dit brengt erg veel werk met zich mee", liet de Efteling eerder weten. De afgelopen vier maanden stonden er bouwschuttingen om de boom heen.

Vanochtend ontwaakte de Sprookjesboom uit zijn diepe slaap. Nu vertelt hij weer verhalen aan voorbijgangers. Tijdens de opknapbeurt was er niet alleen aandacht voor de boom zelf. "Alle dierenvriendjes zijn ook meteen even nagekeken, zodat deze weer bewegen zoals het hoort", aldus de Efteling.

Stem
De vijftigduizend blaadjes tellende Sprookjesboom is 9 meter hoog en 13 meter breed. Hij staat sinds het voorjaar van 2010 in het Sprookjesbos, tussen De Nieuwe Kleren van de Keizer en De Vliegende Fakir. Zijn diepe stem werd ingesproken door acteur Hero Muller. Tijdens het vertellen van verhalen krijgt de boom gezelschap van enkele dieren: een eekhoorn, een konijn, een specht en een spin.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be